Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam is hét nationale museum van de fotografie met een indrukwekkende collectie van meer dan 5 miljoen beelden. Het museum laat fotografie in al haar facetten zien: documentair en experimenteel, hedendaags en historisch. Naast tentoonstellingen met grote namen uit de Nederlandse en internationale fotografiewereld, toont het museum met regelmaat werk uit de eigen collectie. De collectie vertegenwoordigt een belangrijk deel van het visuele erfgoed van Nederland.

Het Nederlands Fotomuseum presenteert jaarlijks circa tien tentoonstellingen, Historisch en hedendaagse fotografie, Nederlands en internationaal wisselen elkaar af. Meer dan eens programmeert het museum installatiekunst, waarin fotografie of film een rol speelt. Sinds de oprichting van het museum in 2003 is het werk van wereldberoemde fotografen als Nan Goldin, Lewis Hine, Alfredo Jaar en Viviane Sassen in grote tentoonstellingen gepresenteerd. Het museum heeft ook oog voor jong talent. Dat bewijst jaarlijks het Steenbergen Stipendium en de tentoonstellingenreeks Quickscan NL.

Het museum richt zich met regelmaat op eigen producties. De museumcollectie is daarvoor een bron van inspiratie en onderzoek, waaruit schitterende tentoonstellingen en publicaties voortkomen. Producties komen ook geregeld tot stand in samenwerking met buitenlandse partners als BOZAR (Brussel), Le Bal (Parijs), MAPFRE (Madrid) en Victoria and Albert Museum (Londen).

Kijk hier voor meer informatie over het museum en de collectie

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi