Niveau
groep 1 t/m 4

Groepsgrootte
maximaal 25 leerlingen per groep 

Duur
1 uur

Kosten
€100,- per groep.

Reserveren
Afdeling Educatie
Tel: +31(0)10 20 30 430
educatie@
nederlandsfotomuseum.nl
 

Heb je weleens een wortel met twee benen gezien? Een tomaat in de vorm van een hart of een komkommer die lijkt op een slang? Een tomaat die een Siamese tweeling is, of een paprika die op een buitenaards wezen lijkt? Waarschijnlijk niet, want de prachtige foto’s van fruit en groenten in de supermarkt die ons verleiden al dat lekkers te kopen laten vooral de volmaakte versies zien.

Met Toffe Peren brengen we een ode aan unieke groentes en eigenzinnig fruit. Iedereen die weleens in de tuin heeft gewerkt, weet het: de natuur produceert geen eenheidsworst. Niet alleen in je eigen moestuin, maar ook bij de professionele groente- en fruitteler is dat het geval. Nog te vaak worden afwijkende groentes en fruit geweerd uit de kistjes bij de groenteboer of supermarkt. Te grote, te kleine, kromme, bobbelige of gevlekte exemplaren belanden nog steeds op de afvalberg- in plaats van de winkel. De bedenkers van Toffe Peren gingen op onderzoek en legden vele ‘bijzondere’ groenten en fruitsoorten vast via hun camera. Samen met jullie kijken we naar hun foto’s van deze afwijkende groenten en fruit en verbazen ons over de echte exemplaren. We praten samen over voedselverspilling, het belang van bijen, en gaan vervolgens aan de slag met het maken van bijzondere persoonlijkheden. Dit doen we met behulp van mallen waarvoor unieke groentes en eigenzinnig fruit model stonden.


Toffe Peren is een project van fotograaf Annette Behrens en Carina Hesper. Toffe peren is tevens de titel voor hun gelijknamige memory spel en workshop voor kinderen uit groep 1 tot en met 4 uit het primair onderwijs. Je kan de workshop in het museum komen doen, maar onze museumjuffen en -meesters komen ook graag naar jullie school. 

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi