Online live workshop
- Op maandag in het museum
- Door de week op school

Niveau
groep 5, 6, 7 & 8

Groepsgrootte
maximaal 16 leerlingen per groep 

Duur
1 uur

Kosten
€65,- per groep.

Reserveren
Afdeling Educatie
Tel: +31(0)10 20 30 430
educatie@
nederlandsfotomuseum.nl
 

Wat gebeurt er allemaal in een camera voordat je een foto krijgt? Wat is een foto eigenlijk en wanneer is de foto(grafie) ontdekt? Kom mee op ontdekkingsreis en zie hoe mensen vroeger foto’s maakten, lang voordat de digitale camera bestond. Waarom bewaren we eigenlijk zoveel foto’s in het Nederlands fotomuseum en wat doet een curator of conservator in ons museum?

Bij het ontrafelen van de fotogeheimen maak je gebruik van de collectie van het museum en ga je op zoek naar zoveel mogelijk informatie van de foto’s die je onderzoekt. Naast de geschiedenis van de fotografie en het onderzoek ga je ook zelf aan de slag. Rond een thema maak je je eigen kunstwerk dat vertaald wordt in een cyaanblauwe afdruk door middel van Cyanotypie.

De afdruk maak je door jouw kunstwerk op lichtgevoelig papier te leggen en dit te belichten. Cyanotypie komt voort uit een fotografisch proces, uitgevonden in 1842, waarbij je zonder donkere kamer een blauwe afdruk kunt maken. Cyanotypie is als 'schilderen met licht'. Het eindresultaat wordt naar school opgestuurd. Onze docenten, die zelf ook fotograaf zijn, leiden je rond in het museum en begeleiden je tijdens de workshop.

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi