De Mirjam Moll Studio staat geheel in het teken van educatie. Vanuit deze studio verzorgen de docenten van het Nederlands Fotomuseum workshops, projecten en rondleidingen. Tevens dient deze studio als toonzaal van werk voor en door leerlingen en studenten. Hiermee draagt het Nederlands Fotomuseum bij aan het inspireren, enthousiasmeren en verspreiden van aanstormend talent. 

Nu te zien: NFM X GLR X IFFR; een educatieproject dat is ontstaan uit een samenwerking tussen het Nederlands Fotomuseum, het Internationaal Film Festival Rotterdam, Hans Wilschut en het Grafisch Lyceum Rotterdam, met als thema ‘Film’. Eerstejaars fotografiestudenten van het Grafisch Lyceum in Rotterdam kregen de opdracht binnen één week, in groepsverband een fotografische filmscène te maken in de stijl van fotograaf Gregory Crewdson (1962), bekend om zijn minutieus geënsceneerde foto’s van huizen in Amerikaanse buitenwijken die direct doen denken aan scènes uit een film.

NFM X GLR X IFFR
© Fred Ernst, 2022

Het inhoudelijke vertrekpunt was daarbij een zelfgekozen thema uit de Eregalerij van de Nederlandse fotografie van het Nederlands Fotomuseum. Denk hierbij aan thema’s als liefde, identiteit, onze samenleving en de natuur om ons heen. Inspiratie uit de praktijk verkregen ze van fotograaf en filmmaker Hans Wilschut. Een vakjury (bestaande uit Wilschut en vertegenwoordigers van IFFR, GLR en NFM) selecteerde de vijf meest geslaagde resultaten. Het Nederlands Fotomuseum exposeert de vijf winnaars nu in de Mirjam Moll Studio. 

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi