15.03.21

Het Nederlands Fotomuseum is bijzonder dankbaar voor de bijdrage van de BankGiro Loterij. Afgelopen week mocht directeur Birgit Donker de genereuze cheque van € 273.023 in ontvangst nemen. Hiervan was € 73.023 direct afkomstig van geoormerkt werven. Met geoormerkt werven de deelnemers specifiek mee voor het Nederlands Fotomuseum.

Dankzij deze bijdrage is het Nederlands Fotomuseum in staat tentoonstellingen te maken en werk aan te kopen van toonaangevende fotografen, waarmee we de collectie van het museum verrijken.

Dankzij de extra projectsubsidie, gelden met inleg van de 13e trekking, heeft het Fotomuseum de imposante, permanente tentoonstelling Eregalerij van de Nederlandse fotografie geprogrammeerd in de extra ruimte van 2.000 m2. Zodra de coronamaatregelen dit toelaten, opent deze langverwachte tentoonstelling met 99 iconische foto’s die je meenemen door de ontwikkeling van 180 jaar fotografie.

Intussen zijn we druk aan het werk met  de voorbereidingen van de tentoonstelling NOWHERE – Imagining The Global City van de Rotterdamse fotograaf Frank van der Salm, een overzichtstentoonstelling van collectiefotograaf Chas Gerretsen en de tentoonstelling Ellen Thorbeckes China

Al deze ontwikkelingen zijn mede mogelijk dankzij de zeer gewaardeerde bijdrage van de BankGiro Loterij.

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl