Nationale-Nederlanden is vanaf 2017 Corporate Partner Collectie van het Nederlands Fotomuseum. Zowel Nationale-Nederlanden als het Nederlands Fotomuseum hebben een rijke historie en zijn nauw verbonden met de Nederlandse samenleving.

Dit komt onder meer tot uiting in de campagnes van Nationale-Nederlanden waarin de unieke belevingswereld van verschillende Nederlanders centraal staat; β€˜Er is maar één Nederlander zoals jij’. Het Nederlands Fotomuseum beheert de collectie van Nederlands grootste fotografen. Met meer dan 5 miljoen beelden wordt de Nederlandse geschiedenis van 1900 tot nu weergegeven: van grote Nederlandse gebeurtenissen tot kleine, persoonlijke emoties. Naast tentoonstellingen met grote namen uit de Nederlandse en internationale fotografiewereld (Ed van der Elsken, Nan Goldin, Lewis Hine, Alfredo Jaar en Viviane Sassen), toont het museum met regelmaat werk uit de eigen collectie.

Nationale-Nederlanden en NN Group zijn Corporate Partner Collectie en ondersteunen de komende drie jaar specifiek tentoonstellingen en projecten van deze unieke collectie die een belangrijk deel van het visuele erfgoed van Nederland vertegenwoordigt. Ook wordt de collectie van Nationale-Nederlanden verrijkt door de aankoop van afdrukken van Nederlandse fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum voor de inrichting van NN kantoren.

We zijn ontzettend blij dat we ook de komende twee jaar (2023/2024) mogen rekenen op de steun en expertise van Nationale-Nederlanden. Vandaag maakt Nationale-Nederlanden bekend dat zij het partnerschap met vier culturele instellingen waaronder het Nederlands Fotomuseum verlengen. De afgelopen jaren heeft Nationale-Nederlanden het museum ondersteund bij het digitaliseren en tonen van de collectie. Ook hebben zij de 𝘌𝘳𝘦𝘨𝘒𝘭𝘦𝘳π˜ͺ𝘫 𝘷𝘒𝘯 π˜₯𝘦 π˜•π˜¦π˜₯𝘦𝘳𝘭𝘒𝘯π˜₯𝘴𝘦 𝘧𝘰𝘡𝘰𝘨𝘳𝘒𝘧π˜ͺ𝘦 mede mogelijk gemaakt. De komende periode zal het partnerschap zich richten op het zichtbaar maken van de verhalen achter de foto's uit onze Collectie.

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

Β© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi