Het Nederlands Fotomuseum beheert op dit moment meer dan 174 archieven van historische en eigentijdse fotografen en heeft daarmee een belangrijk deel van het visuele erfgoed van Nederland in handen. Ed van der Elsken, Aart Klein en Cas Oorthuys zijn enkele voorbeelden van beeldbepalende fotografen uit de 19de en 20ste eeuw, waarvan het museum de complete archieven beheert. Ook werk van eigentijdse fotografen als Bertien van Manen, Vincent Mentzel, Hans van der Meer, Viviane Sassen en Mieke Van de Voort zijn in de collectie vertegenwoordigd. Door schenkingen, nalatenschappen en aankopen blijft de collectie zich ieder jaar verrijken.

Het Nederlands Fotomuseum presenteert de geschiedenis van de fotografie nadrukkelijk vanuit een eigentijds vertrekpunt, nieuwe presentatietechnieken en platforms. Optimale zichtbaarheid van de collectie en het betrekken van een zo’n breed mogelijk publiek zijn even vanzelfsprekend als reflectie, verdieping en kijkplezier.

In het museum worden de collectiefoto’s met regelmaat getoond in tentoonstellingen en dagelijks levert het museum foto’s aan kranten, uitgeverijen, tentoonstellingsmakers en particulieren. Een deel van de collectie kan geraadpleegd worden via onze beeldbank.

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi