13.01.21

De opening van de Eregalerij van de Nederlandse fotografie moet worden verzet. De opening van deze tentoonstelling met 99 iconische foto’s stond gepland op 20 januari, maar de musea moeten nog de komende vier weken hun deuren gesloten houden. Dit is een van de maatregelen die de regering treft om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan.

Zodra het museum zijn deuren weer mag openen zal de opening van de Eregalerij zo spoedig mogelijk volgen. Vooralsnog is het vooruitzicht dat het museum op 10 februari met de Eregalerij weer open gaat. Zodra er een nieuwe datum voor de opening van de Eregalerij bekend is, delen we dit via de website en social media. 

Eregalerij van de Nederlandse fotografie
In de Eregalerij van de Nederlandse fotografie vertellen 99 foto's met iconische waarde samen het verhaal van fotografie in Nederland van 1841 tot nu. De hoogtepunten, de vernieuwingen, de enorme stappen die fotografen maakten tussen de uitvinding van de foto tot aan de innovaties aan het begin van de eenentwintigste eeuw. Je ziet de vroegste foto's en werk van tientallen fotografen die grenzen opzochten en overgingen in zwart-wit-, kleuren- en digitale fotografie. Welke foto’s en fotografen precies een plek zullen krijgen in de Eregalerij wordt bij opening bekend gemaakt.

Lees meer

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi