Boek nu!

Midden- en bovenbouw voortgezet onderwijs

Maximaal 20 leerlingen per groep

2 begeleiders per groep

1,5 uur

€95,- (excl. museumentree

Afdeling Educatie

Tel: +31(0)10 20 30 430
educatie@

Kun je je voorstellen om te leven zonder internet, om ‘’unwired’’ te zijn?

Leerlingen worden door middel van een Kijkwijzer geïnspireerd om na te denken over  een bestaan zonder wifi verbinding.

Jacqueline Hassink reisde voor de tentoonstelling Unwired de wereld over naar zogenaamde ‘white spots’, plekken waar geen bereik is. Ze fotografeerde onder andere in de afgelegen oerbossen op het Japanse eiland Yakushima, op de eilandengroep Svalbard in de Noordelijke IJszee en op de hooglanden van IJsland. Ook bezocht ze een ‘digital detox’ hotel in Duitsland waar je kunstmatig van de digitale wereld bent afgeschermd. Naast deze verstilde plekken heeft Hassink portretten gemaakt van mensen die in de metro zijn gekluisterd aan hun telefoon.

Een bezoek met de kijkwijzer bestaat uit een korte inleiding van de museumdocent (20 min). Vervolgens lopen de leerlingen zelfstandig door de tentoonstelling en beantwoorden de vragen van de Kijkwijzer (40 min). Tenslotte zal de museumdocent samen met de leerlingen de vragen en antwoorden van de leerlingen bespreken (30 min).

Bij het begin van de Kijkwijzer rondleiding worden de leerlingen gevraagd hun schoenen uit te doen en hun mobiel in te leveren. Ze worden uitgedaagd om de tentoonstelling te ervaren zonder wifi en even stil te staan bij hoe het zou voelen als er geen wifi verbinding is en om ‘’unwired’’ te zijn.