Boek nu!

Niveau
Midden- en bovenbouw voortgezet onderwijs

Groepsgrootte
Maximaal 20 leerlingen per groep

Begeleiding
2 begeleiders per groep

Duur
1,5 uur

Kosten
€95,- (excl. museumentree

Contact
Afdeling Educatie

Tel: +31(0)10 20 30 430
educatie@
nederlandsfotomuseum.nl

Kijkwijzer Bruce Davidson | American Photographer

Ontdek samen met je klasgenoten de indrukwekkende foto’s van de Amerikaanse fotograaf Bruce Davidson in het Nederlands Fotomuseum. 

De kijkwijzer neemt de leerlingen mee door de tentoonstelling en laat ze op een interactieve manier kennis maken met de indrukwekkende fotografie van Bruce Davidson. Davidson verbeeldt grote thema’s als burgerrechten, geweld, armoede, racisme en immigratie altijd vanuit het persoonlijke perspectief. Zo trok hij jaren lang op met een straatbende in Brooklyn en reisde hij samen met burgerrechtenactivisten naar het zuiden om deel te nemen aan The Selma March. Daardoor staat hij dicht bij zijn onderwerpen en laat hij op ontroerende wijze zien wat de ‘American Dream’ voor hen betekende. 

Een bezoek met de kijkwijzer aan de tentoonstelling Bruce Davidson bestaat uit een korte inleiding van de museumdocent (20 min). Vervolgens mogen de leerlingen zelfstandig door de tentoonstelling lopen en de vragen van de Kijkwijzer beantwoorden (40 min). Tenslotte zal de museumdocent samen met de leerlingen de vragen en antwoorden van de leerlingen doornemen en bespreken (30 min).

De leerlingen worden meegenomen in dit omvangrijke fotografische avontuur en ze worden uitgedaagd om hun blik op de fotografie te verbreden en nieuwe inzichten op te doen over de belangrijke thema's die Davidson in zijn werk behandeld.

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi