Online en voor Rotterdam en directe omgeving ook op school

Alle projecten

https://www.ikin010.nl/

Reserveren
Afdeling Educatie
Tel: +31(0)10 20 30 430
educatie@
nederlandsfotomuseum.nl
 

Bij erfgoededucatie leren we met en over erfgoed. Erfgoed is meer dan alleen geschiedenis. Het gaat ook over jezelf en over de wereld: nu, in het verleden en in de toekomst. Erfgoed geeft inzicht in je plaats in de tijd en ruimte ten opzichte van anderen, helpt om je eigen identiteit te vormen en respectvol om te gaan met elkaar. Erfgoed is niet alleen materieel zoals monumenten, museale voorwerpen, archeologische vondsten en boeken, maar ook immaterieel zoals muziek, dans, theater, verhalen, rituelen en gebruiken. Door met erfgoed aan de slag te gaan ervaren je hoe betekenisvol je eigen omgeving kan zijn en dat erfgoed met jezelf te maken heeft.

Erfgoedcoalitie en ‘Ik in 010’
Het Nederlands Fotomuseum maakt deel uit van de Rotterdamse Erfgoedcoalitie. Deze erfgoedcoalitie van Rotterdamse musea en andere kunstinstellingen, brengt het erfgoed van de stad op een eigentijdse manier onder de aandacht bij zoveel mogelijk Rotterdamse basisscholen. Sinds enkele jaren vormt deze coalitie het project ‘Ik in 010’, waarmee het vorm geeft aan het programma ‘cultuureducatie met kwaliteit’. De kunstinstellingen werken samen met de basisscholen aan de ontwikkeling van doorlopende erfgoedlijnen, met als doel de stad waarin zij leven nog beter te leren kennen. 21ste -Eeuwse vaardigheden, ontwerpend en onderzoekend leren zijn belangrijke uitgangspunten binnen deze co-creatie. De samenwerking tussen de kunstinstellingen en basisscholen is een intensief proces.  Dit komt bijvoorbeeld naar voren door de scholen de kans te bieden zelf aan te laten geven wat zij met de erfgoededucatie willen leren en bereiken en hoe de kunstinstellingen ze daarbij kunnen helpen. Lees meer

Kijken, ontdekken en ervaren gaan in de activiteiten van het Nederlands fotomuseum hand in hand. Op speelse wijze stimuleren we leerlingen om bewuster en vaardiger te worden in het omgaan met beelden. Daarbij staat plezier, ontdekken en verwondering voorop.

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi