Alle projecten
https://www.ikin010.nl/

Contact 
Afdeling Educatie
Tel: +31(0)10 20 30 430
educatie@
nederlandsfotomuseum.nl
 

Erfgoededucatie omvat het leren met en over erfgoed. En is zoveel méér dan alleen geschiedenis. Het gaat over jezelf en de wereld: nu, in het verleden en in de toekomst. Erfgoed geeft inzicht in je plaats in de tijd en ruimte ten opzichte van anderen en helpt om je eigen identiteit te vormen en respectvol om te gaan met andermans identiteit. Erfgoed bevat niet alleen monumenten, landschappen, archeologische vondsten, museale voorwerpen, bibliotheken en archieven, maar ook gewoonten, tradities, verhalen, rituelen en gebruiken. Door met erfgoed aan de slag te gaan ervaren leerlingen dat hun eigen omgeving betekenisvol is en dat erfgoed met henzelf te maken heeft.

Erfgoedcoalitie Rotterdam
De Erfgoedcoalitie is een samenwerking tussen het Nederlands Fotomuseum, Maritiem Museum Rotterdam, Stadsarchief Rotterdam, Museum Rotterdam, Chabot Museum, Belasting & Douane museum, de afdeling Archeologie van de gemeente Rotterdam (BOOR), Verhalenhuis Belvédère en het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam. Door nadrukkelijk erfgoededucatie en de 21e eeuwse vaardigheden met elkaar te verbinden willen wij van de coalitie leerlingen, leerkrachten, ouders, schooldirecteuren schoolbestuurders via het verleden en het heden voorbereiden op hun toekomst. Lees meer

Kijken, ontdekken en ervaren gaan in de activiteiten van het Nederlands fotomuseum hand in hand. Op speelse wijze stimuleren we leerlingen om bewuster en vaardiger te worden in het omgaan met beelden. Daarbij staat plezier en verwondering voorop. Neem contact op met onze educatieafdeling voor ons programma aanbod. 

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi