Het Nederlands Fotomuseum is gevestigd aan de Wilhelminapier op de Kop van Zuid in Rotterdam. Zodra je de Erasmusbrug bent overgestoken kom je terecht in een prachtig en bruisend deel van Rotterdam met vele (architectonische) bezienswaardigheden, activiteiten, cultuur, musea, restaurants, cafés, koffietentjes en markten. 

Combineer je bezoek aan het Nederlands Fotomuseum met enkele hotspots op de Kop van Zuid en het naastgelegen Katendrecht en maak je dagje Rotterdam compleet.

De Rotterdam
De Rotterdam is een gebouw, ontworpen door Rem Koolhaas, wat meteen in het oog sprint wanneer je de Erasmusbrug over gaat. Met een totaal oppervlak van meer dan 160.000 m² is het ook een van de grootste gebouwen van Nederland. Wil jij het gebouw echt beleven en van het uitzicht genieten, dan is een overnachting in het Nhow Hotel dat gevestigd is in De Rotterdam zeker een aanrader. 

Cruise Terminal
Wekelijks meren hier de grootste cruiseschepen van de wereld aan. Neem een kijkje bij deze gigantische verschijningen. Bekijk hier de cruise kalender.

Hotel New York
Op loopafstand van het Nederlands Fotomuseum vind je Hotel New York, het voormalige directiegebouw van de Holland-Amerika lijn. Dit prachtige oude gebouw staat in mooi contrast met de nieuwe architectonische gebouwen die rondom het hotel zijn opgerezen. Naast overnachten kun je ook terecht voor een hapje en/of drankje in het restaurant. 

LantarenVenster
Voor een goede film of goed concert kun je terecht bij LantarenVenster. Het filmprogramma is erg gevarieerd en in de muziekprogrammering staat jazz centraal. 

Door middel van een loop-en fietsbrug staat de Wilhelminapier in verbinding met Katendrecht, ook wel 'De Kaap' genoemd. Deze wijk is zeer opkomend en door de vele culturele en culinaire initiatieven is deze buurt zeker een bezoekje waard.

Fenix Food Factory
Deze dagelijkse versmarkt op de Kaap heeft een uitgebreid aanbod aan lokale producten. Zo wordt de koffie er ter plekke gebrand, kun je terecht voor echt Rotterdams gebrouwen bier, brood, kaas, vleeswaren, seizoensgroenten en recentelijk is er zelfs een kleine boekwinkel geopend. Er is genoeg plek om je aankopen binnen of buiten te consumeren. Kortom een plek om niet te missen. 

Deliplein
Wanneer je door de Fenix Food Factory loopt kom je uit op Deliplein, een gezellig plein omringt door restaurants, cafés, koffietentjes en een tattooshop. Qua aanbod is er voor iedereen wat wils. In de zomer is het plein gevuld met terrasjes van de aangelegen restaurants en cafés en vinden er in het weekend vaak muzikale optredens plaats.

ss Rotterdam
In 1959 maakte het ss Rotterdam haar eerste reis naar New York. Na ruim veertig jaar passagiers over de wereld te hebben vervoerd, is het schip sinds 2010 toegankelijk voor publiek bij het Derde Katendrechtse Hoofd. Drink er een kop koffie, geniet van het uitzicht of blijf er slapen.

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi