3.12.20

De genomineerden van het Steenbergen Stipendium 2020 zijn bekend, de prijs voor fotografietalent in Nederland. De jury van het Steenbergen Stipendium 2020, heeft vijf afstudeerprojecten van studenten aan kunstacademies genomineerd op basis van de eindexamenexposities die dit najaar plaatshadden. ‘Waar we op hebben gelet? Kwaliteit, kwaliteit, kwaliteit. Dat is natuurlijk een moeilijk grijpbaar begrip; het kwam erop neer dat we keken naar professionaliteit en fotografisch vakmanschap, en streng waren op beeldclichés’, aldus juryvoorzitter Merel Bem.

Het Steenbergen Stipendium is de oudste fotografieprijs die Nederland kent en gaat sinds de eerste editie samen met een tentoonstelling van het werk van de genomineerden in het Nederlands Fotomuseum. De winnaar van de juryprijs ontvangt van Stichting Steenbergen een stimuleringsprijs van 5.000 euro. Dit keer zijn de projecten van 5 februari tot en met 23 mei 2021 te zien in het Nederlands Fotomuseum.

De nominatie van de projecten betekent tegelijkertijd het signaleren van vernieuwing binnen de fotografie en geeft inzicht hoe de nieuwe generatie het medium gebruikt. De tentoonstelling in het museum is daarmee een graadmeter voor de ontwikkeling van fotografietalent in Nederland. ‘Wij volgen de trends op het gebied van fotografie op de voet en tonen die graag; daarom zijn wij zo blij met deze prijs in ons huis’, aldus directeur Birgit Donker van het Nederlands Fotomuseum.

De genomineerden zijn: Bebe Blanco Agtenberg, Nathan van Ewijk, Suzanne Schols, Ashleigh Wilson en Pippilotta Yerna.

Lees hier meer over hun geweldige projecten.