Online live workshop
- In het museum
- Door de week op school

Doelgroep
Bovenbouw basisonderwijs

Groepsgrootte
2 x 15 leerlingen 

Duur
90 minuten

Thema
Identiteit, diversiteit, wereldburgerschap 

Leerdoelen
- Vergroten nieuwsgierigheid voor andere culturen
- Begrip en verbinding creëren voor andere culturen
- Creativiteit en visuele kennis vergroten 

Kosten
€120,- per groep.

Reserveren
Afdeling Educatie
Tel: +31(0)10 20 30 430
educatie@
nederlandsfotomuseum.nl
 

Over de hele wereld vieren mensen feest! In sommige landen dansen ze de hele nacht, soms gaan mensen verkleed in een optocht, laten ze lampions de lucht in gaan of ze eten gewoon gezellig een tompoes met de verjaardag. Soms viert men feest omdat de koning jarig is en soms omdat op die datum het land was bevrijd. Wat blijkt; over de hele wereld ziet feest er anders uit.

In de workshop Feest/ Partytjie hou/ Party / Partido onderzoeken de kinderen hoe het thema 'feest' is vastgelegd d.m.v. fotografie. Met foto's uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum en de nieuwste tentoonstelling De Eregalerij van de Nederlandse fotografie gaan ze op zoek naar deze feest(verhalen). 

Onder begeleiding van de museumdocenten onderzoeken de kinderen thema’s als identiteit en diversiteit, tradities en wereldburgerschap. Ze gaan met elkaar in gesprek over beeld, krijgen handige fotografie tips en werken gezamenlijk aan hun eigen feestfoto, die ook echt te zien is in het museum! Feest geldt als aanknopingspunt om verhalen uit te wisselen en over elkaars (en vreemde) culturen te leren.
Interesse in elkaar gaat vaak samen met meer begrip voor andere culturen en dat is één van de wereldburgerschapscompetenties.

 

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi