19.11.20

Onze Ed app heeft vandaag de Golden Lovie Award en de publieksprijs voor digitale museumervaring binnen weten te slepen!
Samen met IN10 ontwikkelden we de Ed App bij de succesvolle tentoonstelling Lust for Life | Ed van der Elsken in kleur. Deze unieke app zorgde voor een digitale museumervaring dat op een innovatieve manier resulteerde in het bereiken van een nieuwe en jonge doelgroep.

De prestigieuze Lovie Awards zijn in het leven geroepen om het meest unieke, kleurrijke werk van de Europese Internet community te onderscheiden.

Lust for Life "Ed App"
De overzichtstentoonstelling Lust for Life toonde het kleurenwerk van Ed van der Elsken die het Nederlands Fotomuseum van ondergang wist te redden. Met een recordaantal bezoekers werd dit het drukst bezochte tentoonstelling ooit! De Ed app was een verrijkende toevoeging aan de tentoonstelling. Fotografie, video- en audiofragmenten van Ed van der Elsken zelf vertelden het verhaal achter de foto, waardoor de fotograaf als het ware tot leven kwam.
De app is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Mondriaan Fonds.