Welkom (terug) in het Nederlands fotomuseum!

Het Nederlands Fotomuseum opent op 1 juni 2020 weer de deuren voor museumbezoekers. Vanaf 21 mei kunt u e-tickets boeken voor een dag en tijdstip naar keuze.

Om u een zo plezierig en veilig mogelijk verblijf in ons museum te garanderen hebben we een aantal maatregelen genomen. Het Nederlands Fotomuseum volgt hierin het protocol voor veilige en verantwoorde heropening van musea van de Museumvereniging

Dit protocol biedt drie garanties:
 
Anderhalve meter afstand;
 
Voldoende en heldere informatie;
 
Extra hygiënemaatregelen.

Daarnaast gelden de volgende landelijke regels:
 
Blijf veilig thuis als u één van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
 
Blijf veilig thuis als u of iemand in uw huishouden koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten, tot iedereen ten minste 24 uur lang klachtenvrij is.
 
Was regelmatig uw handen.
 
Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
 
Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
 
Vermijd lichamelijk contact; schud geen handen.
 
Houd voldoende afstand; minstens 1,5 meter.

Onze belangrijkste maatregelen op een rij:

 Wees welkom in het museum, alleen of in gezelschap van uw huisgenoten (leden van een gezin, partners of huisgenoten).
 
Kaartjes kunt u alleen voorafgaande aan het bezoek online reserveren. We werken met tijdsloten. E-tickets zijn te koop via onze website. Lees meer
 In het museum is maximaal één bezoeker per 10m2 aanwezig. Dit staat per ruimte aangegeven. We nodigen maximaal 60 bezoekers tegelijkertijd uit in het museum.
 
Maak uw handen schoon met behulp van het desinfecteermiddel bij de toegang tot het museum.
 
U kan in het museum alleen via pin of mobiel betalen.
 
Houd uw jas en tas bij u. Kluisjes zijn buiten gebruik om besmettingsgevaar zo veel mogelijk te beperken.
 
Houd voldoende afstand tot andere bezoekers en medewerkers van het museum; minstens 1,5 meter.
 
Volg de aangegeven routes in het museum en de instructies van medewerkers. Wij hanteren een eenrichtingsverkeer route door de museumzalen.
 
We zorgen voor extra schoonmaakrondes. De plekken met veel contact (o.a. deurklinken, pin-terminal, lift, trap) worden extra gereinigd.
 
Wij hebben onze koffiebar en museumwinkel volgens de 1,5 meter-regel opnieuw ingericht. We werken in de koffiebar volgens het horeca protocol.

Wat u verder moet weten:

• Gebruik zoveel als mogelijk uw eigen vervoer om naar het museum te komen. Er zijn fietsrekken beschikbaar voor de ingang van het museum. Op loopafstand bevinden zich parkeergarages en parkeerterreinen (betaald parkeren). Lees meer
• Heeft u tijdens het bezoek behoefte aan een rolstoel dan bieden we u deze graag aan. Vraag hiernaar bij de kassa.
• 
Wij bieden extra informatie bij de tentoonstelling via een app die u kunt downloaden op uw eigen smartphone; neem uw eigen oortjes mee. De Nederlands Fotomuseumapp is te downloaden in de Google Playstore en Apple Store.
• 
Voor extra informatie bij de tentoonstelling kunt u ook gebruik maken van de gratis brochure. Neem de brochures van de tentoonstelling na afloop mee naar huis.
• Heeft u tijdens het bezoek behoefte aan een rolstoel dan bieden we u deze graag aan. Vraag hiernaar bij de kassa of reserveer van tevoren door een e-mail te sturen naar info@nederlandsfotomuseum.nl o.v.v. naam, adres, telefoonnummer en dag en tijdstip van uw aankomst. Reserveer tijdig want we hebben maar één roelstoel beschikbaar.
• 
Bezoek ons museum ook online via: nederlandsfotomuseum.nl.

Voor vragen en opmerkingen staan wij klaar om u te woord te staan. Heeft u vragen voorafgaand aan uw bezoek neemt u dan met ons contact op. Tijdens kantooruren zijn we bereikbaar via (+31) 010 20 30 405 en info@nederlandsfotomuseum.nl

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi