Het Nederlands Fotomuseum roept heel Nederland op om mee te werken aan aan het beschrijven van alle foto’s uit het archief van Cas Oorthuys, één van de meest invloedrijke Nederlandse fotografen van de 20ste eeuw. Onder de titel Captions for Cas kan men online alle foto’s van Oorthuys bekijken en beschrijven. Het museum weet lang niet van alle half miljoen foto’s waar en wanneer ze gemaakt zijn of wat de exacte gebeurtenis is. Het museum hoopt met dit project mensen met specifieke kennis te bereiken en zo een grote slag te slaan met de registratie van een dit Nederlands fotografische erfgoed.  Het Nederlands Fotomuseum roept heel Nederland op om mee te werken aan het beschrijven van het archief van Cas Oorthuys, één van de meest invloedrijke Nederlandse fotografen van de 20ste eeuw.

Oorthuys fotografeerde letterlijk alles en overal ter wereld. Daarom zijn we niet alleen op zoek naar fotografieliefhebbers, maar juist naar uiteenlopende (ervarings)deskundigen. We zoeken o.a. experts op het gebied van Nederlandse klederdracht, scheepvaart, luchtvaart, veeteelt en landbouw of diverse regio’s en landen die Oorthuys heeft bezocht. Naast vele Europese landen waren dat onder meer Canada, Congo, Indonesië, Egypte, Marokko, Syrië en de Verenigde Staten. Bekijk hier het overzicht van alle thema’s.
Dus wie veel weet over scheepvaart, de Hoogovens of de textielindustrie of bekend is met steden als Madrid, Parijs, Rome of Berlijn, is van harte uitgenodigd om zijn kennis te delen.

Aanmelden
Aanmelden kan via op het online platform Vele Handen. U dient eerst een (gratis) inlog aan te maken. Daarna kunt u direct van start en kunt u aangeven in welke thema’s u geïnteresseerd bent.

Prins Bernhard Cultuurfonds / Wertheimer Fonds
Door een genereuze bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds / Wertheimer Fonds kon het Nederlands Fotomuseum de 447 contactalbums van fotograaf Cas Oorthuys digitaliseren. Hiermee levert het Prins Bernhard Cultuurfonds / Wertheimer Fonds een grote bijdrage aan het publiek toegankelijk maken van dit Nederlands fotografische erfgoed.

Overzichtstentoonstelling Dit is Cas
Op 15 september 2018 opent in het Nederlands Fotomuseum de overzichtstentoonstelling Dit is Cas | Vintage fotografie van Cas Oorthuys. In de tentoonstelling zijn meer dan 300 vintage afdrukken te zien in combinatie met een digitale presentatie van de contactalbums. Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie over Cas Oorthuys uitgegeven door de Franse uitgever Editions Xavier Barral en uitgeverij Kannibaal.

Hoofd begunstiger           Corporate partner collectie 

                         nationale-nederlanden

Fondsen en subsidies
VSBfonds, Stichting dr. Hendrik Muller's Vaderlandsch Fonds, G. Ph. Verhagen-Stichting, Stichting Swart-van Essen, Stichting Verzameling van Wijngaarden-Boot, Elise Mathilde Fonds, Stichting Bevordering van Volkskracht Project partners: Nolet Distillery, Rabobank Rotterdam en degenen die anoniem wensen te blijven. 

Met dank aan
particuliere donateurs

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi