Buitenschools onderwijs

Voor amateur- en professionele fotografen organiseert het Nederlands Fotomuseum het gehele jaar door verschillende programma’s. Zo bieden we programma's voor beginners, waarin de basis van de fotografie wordt geleerd en voor de meer gevorderde fotografen zijn er onder andere master classes. De Summer Schools en portfoliodagen bieden ook voor (toekomstige) fotografiestudenten verdieping.

1 – Summer Schools in samenwerking met de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie
Gedurende de zomermaanden wordt op 4 dagen een programma aangeboden dat gekoppeld is aan de tentoonstelling die op dat moment getoond wordt. Deelnemers krijgen een exclusieve rondleiding voor openingstijd gevolgd door een lezing van een professionele fotograaf. Na het ochtendprogramma volgt een opdracht die begeleidt en geëvalueerd wordt door beroepsfotografen die betrokken zijn bij het Nederlands Fotomuseum en of de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie.

Wij werken aan een Summer School voor de zomer van 2021. Afhankelijk van de ontwikkelingen van COVID-19 zal dit mogelijk in een online variant plaatsvinden. 

2- Masterclasses
Het gehele jaar door organiseren we masterclasses. Onze docenten, tevens beroepsfotografen, begeleiden de deelnemers tijdens hun opdrachten. De Masterclasses zijn altijd gerelateerd aan de tentoonstellingen die op dat moment te zien zijn en samen bekeken worden. De resultaten worden in het museum tentoongesteld.

3- Portfoliodagen
Wil je een fotografie studie gaan doen en heb je behoefte aan een kritische blik op jouw werk, kom dan naar de portfoliodagen in het Nederlands Fotomuseum.

per jaar ‘portfoliodagen’. Professionele fotografen kijken naar het werk dat je hebt gemaakt en geven je advies.

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi