Buitenschools onderwijs

Voor amateur- en professionele fotografen organiseert het Nederlands Fotomuseum het gehele jaar door verschillende programma’s. Zo bieden we programma's voor beginners, waarin de basis van de fotografie wordt geleerd en voor de meer gevorderde fotografen zijn er onder andere master classes. De Summer Schools en portfoliodagen bieden ook voor (toekomstige) fotografiestudenten verdieping.

1 – Summer Schools in samenwerking met de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie
Gedurende de zomermaanden wordt op 4 dagen een programma aangeboden dat gekoppeld is aan de tentoonstelling die op dat moment getoond wordt. Deelnemers krijgen een exclusieve rondleiding voor openingstijd gevolgd door een lezing van een professionele fotograaf. Na het ochtendprogramma volgt een opdracht die begeleidt en geëvalueerd wordt door beroepsfotografen die betrokken zijn bij het Nederlands Fotomuseum en of de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie.

Vanwege het Covid 19 virus komt de Summer School 2020 te vervallen. Wij werken momenteel aan een alternatieve Winter School die in het teken staat van de tentoonstelling ‘Rotterdam Werkt’ die in september geopend wordt.
We tonen de resultaten in het museum.

2- Masterclasses
Het gehele jaar door organiseren we masterclasses. Onze docenten, tevens beroepsfotografen, begeleiden de deelnemers tijdens hun opdrachten. De Masterclasses zijn altijd gerelateerd aan de tentoonstellingen die op dat moment te zien zijn. De resultaten worden in het museum tentoongesteld.

De huidige masterclasses zijn vanwege het Covid 19 virus uitgesteld. Mochten de deuren ook voor educatie groepen na 1 september gesloten moeten blijven, dan bieden wij onze masterclasses ook online aan.

3- Portfoliodagen
Wil je een fotografie studie gaan doen en heb je behoefte aan een kritische blik op jouw werk, kom dan naar de portfoliodagen in het Nederlands Fotomuseum.

per jaar ‘portfoliodagen’. Professionele fotografen kijken naar het werk dat je hebt gemaakt en geven je advies.

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi