Wegens covid-19 is het reserveren van een toegangskaartje met starttijd verplicht. Reserveer uw toegangskaartje(s)Draag een mondkapje. Dit is te koop in onze museumwinkel.

Openingstijden

Te bezoeken op woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur (voor bezoek aan de bibliotheek is een museumticket nodig).

Contact
bibliotheek@
nederlandsfotomuseum.nl

010 20 30 425

WIFI beschikbaar

De bibliotheek van het Nederlands Fotomuseum beschikt over meer dan 25.000 titels over fotografie. U vindt er boeken over fotografen maar ook over fotografiegeschiedenis, fotograferen, fotoconservering en fototheorie. Daarnaast heeft het museum ruim 30 abonnementen op binnen- en buitenlandse fotografietijdschriften en een uitgebreide persdocumentatie en er is een scanner aanwezig.

Collectie Wingender
In 2013 en 2014 is de bibliotheek collectie verrijkt met 7000 titels door een schenking van verzamelaar Jan Wingender. Om de titels uit deze collectie te raadplegen moet men voorafgaand aan het bezoek een aanvraag indienen bij de bibliothecaris. Lees meer over de schenking van Jan Wingender.

Assistentie
Zoekt u specifieke titels over fotografie of wilt u meer weten over een bepaald onderwerp? De bibliothecaris maakt u graag wegwijs in de wereld van de fotografie.

Fotografiebibliotheek.nl
De volledige collectie van de bibliotheek van het Nederlands Fotomuseum is online te raadplegen. Tevens kunt u daar zoeken in de boekencollectie van andere fotografie-instellingen. Klik hier om de fotografiebibliotheek online te raadplegen.

Geen uitleen
De bibliotheek beschikt niet over een uitleenservice, wel kunt u er fotokopieën maken en zijn er scanners aanwezig.

Bezoek op afspraak
I.v.m. de veiligheidsmaatregelen is de bibliotheek vanaf 1 juni 2020 alleen op afspraak te bezoeken op woensdag en vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur. U kunt een afspraak maken door een e-mail te sturen naar bibliotheek@nederlandsfotomuseum.nl o.v.v. uw naam, adresgegevens, telefoonnummer en de dag en tijd waarop u het museum wil bezoeken.

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi