Het Nederlands Fotomuseum voegt met een eigen app een extra dimensie toe aan de tentoonstelling Sterke verhalen uit de rijke collectie van het Nederlands Fotomuseum. Met de app kan de bezoeker meer te weten komen over de verhalen achter de foto's. De app, gratis te downloaden in de Google Playstore en Apple Store. Door middel van beeldherkenning kunnen foto’s in de tentoonstelling worden gescand. Daarmee wordt het bijhorende verhaal ontgrendeld en speelt op de telefoon een audiofragment en/of –videofragment zich af en wordt een extra verhaal achter de foto onthuld. 

De tentoonstelling Sterke verhalen bestaat uit 10 thema’s. Bij bijna ieder thema kun je een foto scannen. Voor de verhalen hebben we uiteenlopende personen uitgenodigd om vanuit zijn of haar persoonlijke of professionele situatie een verhaal toe te voegen aan de tentoonstelling. Dit zijn soms fotografen, maar ook bijvoorbeeld iemand die zelf gevlucht is en huis en haard heeft moeten achterlaten.

De app houdt de bezoekers ook op de hoogte van events, filmvertoning, talks en workshops die in het museum plaatsvinden.

Sterke verhalen
In deze tentoonstelling wordt een verscheidenheid aan visuele verhalen uit de rijke collectie getoond. Het is een mix van historische en eigentijdse fotografie; van thema’s en onderwerpen; van professionele en amateurfotografen. En uiteraard alle visueel sterk. De tentoonstelling bestaat uit tien hoofdstukken. Ieder hoofdstuk stelt een actueel maatschappelijk of juist alledaags thema aan de orde, zoals macht, migratie, rijkdom of voetbal. Telkens plaatsen twee fotoseries het thema in een ander perspectief, waardoor het kijken voorop wordt geplaatst.

DOOR
DOOR, het cultuurlabel van IN10, helpt kunst- en cultuurorganisaties toekomstgericht te maken met nieuwe presentatievormen, digital storytelling en experience design. DOOR biedt unieke, innemende bezoekerservaringen. Online en offline. Ze plaatsen de bezoeker in het midden van het verhaal. DOOR laat de geboden cultuurbeleving van haar opdrachtgevers op een relevante en levendige wijze aansluiten op snel veranderende wensen en verwachtingen van bezoekers. Ze creëren eigentijdse cultuurbeleving die ervoor zorgen dat nu en in de toekomst het publiek -letterlijk- verbonden blijft met je instelling.

Beluister de fragmenten
Heb je een wat oudere telefoon met verouderde software en werkt de app hierdoor niet. Dit kunnen wij helaas niet verhelpen. Wel kun je hieronder de audiofragmenten beluisteren:

De app en de tentoonstelling Sterke verhalen wordt mede mogelijk gemaakt door:

       

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi